MINDEN KEDVES OLVASÓ

Szeretnék egy kérdést intézni minden kedves olvasómhoz, és egyben segítséget remélve az ügy kapcsán!

:)

Mint tudjuk igen fontosak a jó minőségű és szép termékfotók. A legtöbb blogger véleményem szerint elég profin űzi ezt a tevékenységet.. Célom hogy irányba fejlesszem magam, csak nem tudom hogy mindig rossz fényképezőt fogok-e ki, vagy más szempontok gátolnak ezügyben..

Kérdésem az lenne, hogy ki milyen fényképezőt használ, és általában hol / hogyan/ milyen körülmények között fényképez?

nagyon szépen köszönöm, várom a kommenteket!

6 megjegyzés:

Timi írta...

Kodakot használtam régebben, azzal csodás képeket produkáltam. Az a szüleimnél van, most egy Panasonic van, ezzel még barátkozom. Legjobb kettő körül fényképezni, ha megoldható. Tavasszal és nyáron természetesen jobb fotók készíthetők, akkor délben nem célszerű fotózni, mert akkor erős a fény. Volt fotó-technika órám, majd megkeresem az anyagot hozzá. :) Sok sikert!

sajni írta...

Köszi! :) mégegy kérdés (másokhoz is) KINT vagy Bent?

Timi írta...

Én kint jobban szeretek, de persze bent is lehet jó képeket készíteni. :)

Névtelen írta...

Szia!

Én telefonnal készítem a képeket (Sony Ericsson k800i) - a fókuszálási módot makro-ra állítom, és vaku nélkül fényképezem az ékszereket.
Bár vannak az újabbak között olyanok, amelyeket fényképezővel készítettem (Fuji s5800), ezeknél csak makro-t állítottam.
Én az ablakpárkányra pakolom, ott rendesen éri a fény, még az ablakon keresztül is. Talán ha jobb idő lesz, akkor elkezdem én is a kinti fényképezést :] . Szerintem 8-4-ig :] bármikor készítheted a képeket, ha nem borús az idő.
Amúgy milyen fényképeződ van?
Minden jót!

U.i.: köszönöm szépen, amiket írtál :] .

sajni írta...

Nekem egy samsung 7 megapixeles gépem van.. én is makron fotozók még mini állványom is van hogy ne mozduljon be, de valamiért mindig sötét.. hiába süt be a nap.. hm

Ui: nem felejtettem el a könyves játékot ám!! hétvégén kitöltöm:)

bubble írta...

Azt a tippet kaptam, hogy minden legyen fehér a fotózáskor (háttér, fal) Nekem narancssárga a szobám fala, ezért a legtöbb képem rózsaszínes beütésű lesz, ami a kijelzőn még nem látszik, csak később, amikor már feltöltöttem a gépre őket. Nagyon bosszantó tud lenni.
Egyébként Fuji-t használok én is makro módban, nagyon szeretem, mert jó képeket csinál (kivéve amikor rózsaszín). Mostmár azonban itt a tavasz, úgyhogy a fényeket megoldja helyettünk a napocska :-)